Ryba w occie
Święta, Święta i po Świętach - jak mawiał mój Dziadek :) Mam nadzieję, że spędziliście je szczęśliwie w rodzinnym gronie. Teraz trzeba posprzątać po Świętach i poradzić sobie z nadmiarem jedzenia. Ryba w occie to wspaniały sposób na wykorzystanie niezjedzonej w czasie świąt smażonej ryby. Mam dla Was przepis na smakowitą zalewą octową, która sprawi, że będziemy mogli cieszyć się jej smakiem w Sylwestra.
4 szklanki wody
1 szklanka octu
2 łyżki soli
6 łyżek cukru
1 łyżeczka gorczycy
3 cebule
2 ziela angielskie
1 listek laurowy
Usmażone ryby ułożyć w słoiku lub szerokim naczyniu. Wszystkie składniki na zalewę umieszczamy w garnku i zagotowujemy. Gotujemy przez chwilę i pozostawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu zalewamy ryby i odstawiamy do lodówki.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń