Ogórki z curry bez dodatków

  Przedstawiam Wam dzisiaj mój drugi ulubiony przepis na ogórki z curry. Są one mniej intensywne w smaku, ale również bardzo dobre. Pracy z nimi niewiele, a przecież o to nam chodzi :)


  • 4 kg ogórków
  • 3 l wody 
  • 1/2 szklanki cukru 
  • 1 szklanki octu 
  • 1 i 1/2 łyżki soli 
  • 3 łyżeczki curry
Ogórki myjemy, osuszamy i wraz ze skórką kroimy w grube plasterki. Wrzucamy je do czystych, wyparzonych słoików i zalewamy letnią zalewa zagotowaną z podanych składników. Słoiki dokładnie zakręcamy i pasteryzujemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 10 minut.

1 komentarz:

Pozostaw po sobie ślad :) Napisz co o tym sądzisz :) Będę bardzo wdzięczna :)

Copyright © 2016 Sunflower - w wolnej chwili... , Blogger